Trec rijden

De letters T.R.E.C. staan voor de Franse afkorting "Techniques de Randonnée Equestre de Competition". De meest landen hanteren deze naam, omdat de sport een Franse uitvinding is. De oorsprong van deze wedstrijdsport is een bekwaamheidstest voor ruitertoeristen, waardoor ze overal paarden konden huren om trektochten te maken. Een soort van ruiterbewijs maar dan veel uitgebreider!

Lees meer: Trec rijden

Tross

De Tross is een combinatie van cross en Trec, op de “Broekelo” stijl.

In het bosje van stal Mansour staan wat cross hindernisjes variërend van 30 cm tot 75 cm. Net als bij Broekelo kan je kiezen voor de hoge of de lage variant. De hindernissen waar je uit kan kiezen staan praktisch bij elkaar.

Lees meer: Tross

Rally

introductiefilmpje Rally klik hier

Een rally is een buitenrit, waarbij gemarkeerde plekken te paard gevonden moeten worden. Er is geen voorgeschreven snelheid, wel een maximale tijd. Bij het uitzetten wordt gerekend met een gemiddelde snelheid van ca 5 km/uur (daarbij wordt dus geen rekening gehouden met zoek-tijd).

Lees meer: Rally

Patrouille rijden

Een patrouillerit is bedoeld voor alle ruiters en paarden, ongeacht het rij-niveau en paardenras. Het is een leuk evenement, waarbij het eindklassement meestal bijzaak is en de teamgeest en patrouille route alles is. Het is speciaal voor alle ruiters, paarden en pony's, die plezier hebben in het tonen van vaardigheden en bovenal in teamwork.

Lees meer: Patrouille rijden

Trally

De Trally is een combinatie van Trec en Rally met een aantal verrassingselementen. De route wordt gereden aan de hand van een op een kaart ingetekende route. De lengte van de route is ongeveer 15 km. Tijdens de route dienen er eventueel ook grid, azimut en foto-opdrachten uitgevoerd dienen te worden.

Lees meer: Trally

Hunebed Track Trail

Het is een combinatie van Trec en de Farmers Field Trail (of Northern Trail Ride). Een buitenrit van maximaal 20 km, met daarin trajecten op snelheid. Dit net zoals de POR van de Trec. Tijdens deze buitenrit kom je hindernissen tegen.

Die hindernissen kunnen van alles zijn. Sprongen, poort, brug, eierloop, zaklopen, labyrinth, achterwaarts, ringsteken en nog veel meer.

Lees meer: Hunebed Track Trail